+30 210 33 92 200    [email protected]
News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

7ο BUSINESS TRAVEL PROFESSIONALS FORUM 2019

newsBTPF2019

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΘΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ SWOT ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το Business Travel Professionals Forum, αποτελεί πλέον θεσμό για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς επί 7 συνεχόμενα έτη, το επιλέγουν και το τιμούν τα σημαντικότερα ξενοδοχεία και οι μεγαλύτεροι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας.

Αυτή τη χρονιά, στις 28 και 29 Νοεμβρίου οι 45 ξενοδοχειακοί οργανισμοί, συναντήθηκαν με 23 επιλεγμένους hosted buyers – οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τη SWOT  σε συνεργασία με την Aegean Airlines και την Manessis Travel - 120 εκπρόσωπους ταξιδιωτικών γραφείων από όλη την Ελλάδα, και 80 εκπρόσωπους εμπορικών εταιρειών.

Στο σύνολο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 συναντήσεις, που κοινό στόχο είχαν την ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου, μέσα από την δημιουργία νεών συνεργασιών αλλά και τον εμπλουτισμό των ήδη υπαρχόντων.

Για πρώτη φορά φέτος, στα πλαίσια του forum πραγματοποιήθηκε το business workshop “Lobby of Thinking”, το οποίο σηματοδότησε  την έναρξη της διοργάνωσης, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

Στο “Lobby of Thinking” φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες και οραματιστές από διαφορετικούς τομείς, στοχεύοντας μέσα από τη συζήτηση την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφορίας και γνώσης, την ύπαρξη έμπνευσης για ανανέωση ή δημιουργία νέων δρόμων προς την εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Το πρώτο “Lobby of Thinking” τίμησαν 5 κορυφαία στελέχη / επιχειρηματίες της αγοράς, όπου ανέπτυξαν τη δική τους προσέγγιση στον τουρισμό μέσα από το αντικείμενο δράσης τους - ο κος. Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration, η κα. Ανδριάνα Θεοδωρακοπούλου, Partner, Stanton Chase Athens, η κα. Τζωρτζίνα Πεφάνη, Consultant, Stanton Chase Athens, ο κος. Θεόδωρος Βώκος, Managing Director, Posidonia Exhibitions S.A., και ο κος. Ellie Milky, Vice President Development, Radisson Hotel Group.

Τις εργασίες του Forum χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος εξήρε για ακόμη μία χρονιά την αξία της διοργάνωσης και τη σημαντικότητα πρωτοβουλιών σαν το Business Travel Professionals Forum, για τον τουρισμό και τις συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο Πρόεδρος της SWOΤ, κος. Γιώργος Κωνσταντινίδης, στην εναρκτήρια ομιλία του, δήλωσε:

«Το Business Travel Professionals Forum, εξελίσσεται και αναπτύσσεται κάθε χρόνο μέσα από τη συμμετοχή και τις συνέργειες του συνόλου των επαγγελματιών του κλάδου. Η προσπάθεια όλων μας είναι να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη δικτύωση και την αποτελεσματικότητα σε επίπεδο συνεργασιών, αξιοποιώντας τους πόρους και τις δυνατότητες της χώρας μας, μέσω των τουριστικών επιχειρήσεων. Επόμενοι «σταθμοί» συναντήσεων, μέσα από forum, είναι η Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου 2020, με το Boutique Hotels Forum και η Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Απρίλιο, που θα υποδεχθεί εκπροσώπους χωρών, από Βαλκάνια, Τουρκία & Βαλτική, με σκοπό τον ορισμό της Βορείου Ελλάδος ως σημείο ένωσης και συνάντησης των επαγγελματιών (ξενοδόχων, ταξιδιωτικών γραφείων & εταιρειών), της ευρύτερης περιοχής.»

 

Η SWOT ευχαριστεί για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους χορηγούς της διοργάνωσης:

Πλατινένιοι Χορηγοί: Praxia Bank, Aegean Airlines

Χρυσοί Χορηγοί: Podimatas Group, Manessis Travel

Ασημένιοι Χορηγοί: Ialonet, Zazoo, EKA Hellas, Bulter, LG

Μπλε Χορηγοί: Life Fitness, Photo4frame, Inomo, Stanton Chase, Terrarmonia

Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες: BCA College

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, CNN Greece, Deal News, Greek Travel Pages, Tourism Today, eTravel News

Αιγίδες: Υπουργείο Τουρισμού, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Δήμος Αθηναίων, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού - FEDHATTA

 SWOT | Hospitality Management Company

forum.swot.gr  | www.swot.gr